DROP

Een nieuw festival in Drachten, speciaal voor jongeren. DROP biedt leerlingen van groep 8 en het voortgezet onderwijs de kans om op een professioneel podium hun kunsten aan een breed publiek te tonen. Elk soort podiumtalent, van dans tot muziek, van performance art tot stand-up comedy, is welkom bij DROP.

We hebben een tof logo nodig

Drachten Op Het Podium, afgekort DROP, wordt vanaf 2023 georganiseerd in theater De Lawei in Drachten. Het project is een initiatief van een docent van CSG Liudger en leerlingen van de scholengemeenschap zijn intensief betrokken bij de totstandkoming. De voorbereidingen voor het festival worden steeds concreter en de organisatie wil naar buiten treden. De naam was al bedacht, ze misten alleen nog een logo. Het liefst hadden ze die door leerlingen laten maken, maar het moest ook professioneel. Onze art-director had een goede middenweg: laat de leerlingen moodboards maken met plaatjes, kleuren, en lettertypen de hen aanspreken, dan gebruiken wij dat als inspiratiebron.

Eindresultaat

Het logo dat we voor DROP hebben gemaakt is daar het resultaat van. Een bewuste knipoog naar de jaren 90 in vorm en kleur. Een logo dat zich leent voor gebruik op verschillende festivalmiddelen, van kleding tot podiumdoeken, en uitgebreid kan worden met teksten die iets meer vertellen over het festival: DROP it on the dance floor, DROP the beat en DROP it like it’s hot.

GELEVERDE WERK

  • Logo & huisstijl

Bekijk ook ons andere werk

DROP2021-03-15T16:21:25+00:00