Wervingscampagne CSG Liudger

CSG Liudger is een christelijke scholengemeenschap met vestigingen in Drachten, Burgum en Waskemeer. Leerlingen kunnen bij CSG Liudger kiezen uit alle vormen van voortgezet onderwijs: van praktijkonderwijs en vmbo tot havo en vwo (atheneum en gymnasium).

Een campagne in coronatijd

Elk jaar ontwerpen en organiseren we samen met de communicatie-afdeling van CSG Liudger de wervingscampagne. Tijdens elke campagne ontdekken we iets nieuws dat we verwerken in het design voor het komende jaar. We hadden nu gekozen voor strakke lijnen, grote letters en een hele duidelijke boodschap, zodat het een herkenbare stijl werd met een boodschap die ook op afstand (bijvoorbeeld op driehoeksborden) leesbaar zou zijn. Toen we de ontwerpen presenteerden was het coronavirus al uitgebroken, maar konden wij natuurlijk nog niet weten dat die driehoeksborden er helemaal niet zouden komen. Eigenlijk de meeste middelen die we hadden bedacht zouden niet gemaakt worden. Het ontwerp werd vooral gebruikt voor de online campagne.

Online

En toen duidelijk werd dat het Open Huis en de voorlichtingsavonden ook online zouden plaatsvinden hebben we daar een concept voor bedacht: Liudger Thús. Want dit keer kwamen de leerlingen niet naar Liudger, maar kwam Liudger via internet bij de mensen thuis. Via een tv-show met Raynaud Ritsma bijvoorbeeld en via voorlichtingsfilmpjes en een 360-graden-tour. Tijdens de hele campagne is het beeldmerk gebruikt dat wij voor Liudger Thús hebben ontworpen en zijn de online en offline middelen in onze campagnestijl gegoten.

GELEVERDE WERK

  • Logo & huisstijl

  • Concept

  • Advertenties

Bekijk ook ons andere werk

DROP2021-03-15T16:21:25+00:00