Medidis

Medidis is gespecialiseerd in medische apparatuur voor patiënten met respiratoire klachten, zoals zuurstof, verneveling en CPAP. Het levert deze apparatuur aan medische specialisten en rechtstreeks aan consumenten na een doorverwijzing van een specialist.

Vertaling van de huisstijl naar commerciële en informatieve middelen

Nadat we jarenlang Medidis’ drukwerkpartner waren voor folders, briefpapier, enveloppen, visitekaartjes bijsluiters en keuringsstickers hebben we opdracht gekregen om op basis van hun bestaande huisstijl een lijn te ontwikkelen voor hun communicatiemiddelen. We hebben een template gemaakt met een duidelijke Medidis-uitstraling waarin we snel teksten en afbeeldingen kunnen wisselen. Hierdoor is een professionele, eenduidige en herkenbare serie drukwerk gemaakt waarmee de klanten van Medidis worden geïnformeerd over producten en de werking ervan.

Een medische uitstraling zonder dat het té klinisch wordt

De huisstijlkleuren en het huisstijllettertype waren het uitgangspunt bij het design. We hebben vervolgens gezocht naar een herkenbare stijl voor medische producten zonder dat het té klinisch en kil werd. Bovendien is het van belang dat de doelgroep niet per definitie de volledige tekst hoeft te lezen om de belangrijkste informatie tot zich te krijgen. Dus maken we veel gebruik van uitgelichte tekst en symbolen.

DIT DOEN WIJ NOG MEER VOOR MEDIDIS:

  • Ontwerp

  • Drukwerk

  • Relatiegeschenken

Bekijk ook ons andere werk

DROP2021-03-15T16:21:25+00:00